HTML

kritiZa

Filmkritikák egyszerűen. Tweenertől lazán és humorosan.

Utolsó kommentek

Aktuális-Alien versus Predator:Requiem

2008.02.01. 18:50 Tweener

Nos, a sokak által várt film elérkezett a hazai mozika. A filmet Colin Strause és Greg Strause rendezte. Akik az első rész utáni negatív visszajelzések miatt, ígéretett tettek, hogy egy nagyon véres akciókban dús filmet kapnak az erre kiéhzett rajongók.










Ezt az ígéretüket úgy ahogy be is tartották, de valami mégsem stimmel. Mégpedig az, hogy a film 90%-a sötétben játszódik, ez hatalmas nagy probléma, a harcjeleneteket ezzel nagyon elrontották. A film nézése közben nekem olyan érzésem volt, mintha nem is egy filmet, inkább valami sorozat egy epizódját nézném. Hiszen a történet végig egy szálon fut, az első rész végén felszálló űrhajón kikel egy alien-predator, ami katasztrófához vezet. A földbe becsapódó UFO persze tele van az alien élősködőkkel, amelyek belepetéznek a helyi erőkbe. Egy predator főmufti azonnal bolygónkra érkezik, igen EGY ragadozó, nem 10, nem 20, hanem 1. Innen a film végig arról szól, ahogy az EGY "predatorfőmufti" halomra öli az alieneket és eltünteti a bizonyítékokat. Ezzel nem is lenne semmi baj, mert egy alien vs. predator filmtől mindenki ezt várja. Nah, itt jön képbe a sötétség, ami rettentő idegesítő, mivel a hatalmas szörny ütközetekből semmit sem látni! Nem, nem egy warezos kamerával felvett, spanyol nyelvű verziót néztem meg, hanem 'rendesen' moziban. A karakterek gyengék, az értelmetlen párbeszédek idegesítőek. A film 4/10-et kap tőlem, de 3/10 et érdemelne, HA nem lenne benne a terhes nős jelenet.



 

 

 

 

 

 

 

Pozitívum: +Azért a harcok még fanoknak sötétben is elég jól néznek ki
                +Az első részénél egy hangyányit még mindig jobb
                +A borzalmas karakterekről nincs annyi szó (megromlott családi viszony stb...)

Kontra: -Sötét, sötét, sötét, meg még egy kicsi sötét

           -A legtöbb színész borzalmas
           -Egy szálon futó történe
           -EGY predator van...


És még egy valami (Columbo stílus, levágtátok höhö): Ha tervez neki valaki egy 3. részt, tessék benne sok predarort összeugrasztani mégtöbb aliennel, nem úgy mint ebben, ja és lássunk is belőle valamit. Ejnye-bejnye Strause fivérek!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kritiza.blog.hu/api/trackback/id/tr71321304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tweener 2008.02.01. 21:12:23

Nah, de örülök, egy nagy filmes blog ('mozgókép+homoszekszuális') ponnt most írt hasonló kritikát. ESKÜSZÖM, nem láttam mielőtt megírtam volna ezt. Bár ezt MÉG a kutya sem olvassa! MÉG ;-)

Alex 2008.02.05. 19:13:09

Na íme az első film amiben egyetértünk. Ahogy az egyik barátom mondta "Az AvP 2 láttán még az első rész is felértékelődik" szval egy gyenge folytatása egy gyenge filmnek. Sztem a erőltetett háttérsztorin nagyon érződik hogy csak úgy hozzácsapták az akcióhoz. Azért elég furán hat hogy egy teljes hajónyi predatorral végez az alien aztán egy predator kiirtja az egész bagázst...hm
süti beállítások módosítása