HTML

kritiZa

Filmkritikák egyszerűen. Tweenertől lazán és humorosan.

Utolsó kommentek

After Dark Horrorfest-Nightmare Man

2008.03.28. 18:17 Tweener

Az évente megrendezésre kerülő horror fesztivál az After Dark Horrorfest idén 8 teljesen új, avagy eddig be nem mutatott horrorfilmel rukkolt elő. "8 Films To Die For" mottóval. A blogon mindegyik filmről írok majd, kezgyük a Nightmare man-nel.



A filmről már az elejétől lejön, hogy a 80as évekbeli Slasher filmekre hajaz, mit ne mondjak, ez sikerült neki. A történet egy nőről szól, aki afrikából egyfajta termékenységi maszkot hozatott férjének. Azonban 'nyilván rossz csomagot küldtek el', mivel a maszk nem mást, mint "a gonoszt" ábrázolja. A nő későbbiekben beleőrül a maszkba, vagyis inkább annak megtestesítőjébe. Férje épp egy elmegyógyintézetbe fuvarozza, amikor kifogy a benzin. Szokásos sztori, a pasi elmegy a legközelebbi benzinkúthoz, felesége addig a kocsiban várja. Természetesen beesteledik és a 'Nigtmare man' megjelenik. A csaj futásnak ered, amég el nem ér egy hegyi nyaralóhoz, ahol négy fiatal a segítségére siet.
Többet nem szeretnék leírni, mivel csak feleslegesen spoilereznék. Ugyanis a film elég kiszámíthatónak állítja be magát, én is teljesen biztos voltam a gyilkos mivoltában, később személyében is, mégis a félpofámra estem.







































Aki komolyan veszi a filmet, az csalódik, de ha egy jót szórakozni ülsz a képernyő elé, kellemes 1,5 órában lesz részed! Nem véletlen írtam, hogy a 80as évek horrorfilmjeire hajaz, hiszen nem a legújabb szupertechnikákkal, animációkkal próbál ránkieszteni, hanem a jól bevált, hangokkal, képi játékokkal, zenékkel, maszkokkal. Bár a filmet nem mondanám éppen félelmetesnek, de ha hasonló az ízlésünk, a fotelből/ágyról/székről/bárhonnan felálva azt mondhatod, huhh ez jó volt! Kicsit olyan mintha összedobnánk a Péntek 13-at, a Rémálom az elm utcábant, a Gonosz halottat, sőt az Ördögűzőt és egy teljesen más környezetbe, és szituációba helyeznénk. Nem, természetesen nem ezekkel a klaszikusokkal egyenrangú a film. Mindez fűszerezve jó kis humorral, mikor a kételkedő srác kimegy a teraszra, és nem fél a szerinte nem létező gyilkostól, 'There's Nothing Out There' (nincs adokint semmi) feliratú pólót visel. Vagy itt egy kis idézet:

Betörik a földszinti ablak:
- I guess, not the cat! (Szernitem nem a macska volt!)
-Do you have a cat?  (Van macskád?)

Ne számítsatok nagy meglepetésekre/csattanókra nem lesz Sleepaway Camp szintű befejezése, de elég szórakoztató kis film, olyan kicsit 'vérbeli horror'-brutalitás, humor, ijedezésJó ilyet látni a mai amerikai tömeg slasherek mellett. Ajánlom mindenkinek, aki szereti az efféle dolgokat, és a morbid humort!

___________________________________________________________________________
Értékelésem 7/10  tehát bőven nézhető kategória, bár biztos, hogy nagyon sok embernek nem lesz ínyére a dolog! Lehetett volna jobb is, több is, szebb is, de ilyen lett és nekem tetszik!
___________________________________________________________________________


Pozitívum:+humor
               +ötlet
               +klasszikus horror jelleg
               +lendületes játékidő
Kontra:-nehány trükk elég rosszul néz ki
           -gyengécske csattanó


És még valami:
Nagyon kiváncsi vagyok, hogy fogják elszúrni a magyar címet. Már látom a polcokon: Rémálom Ember vagy A rémálmok embere netalántán Álomomban már láttalak te rém, esetleg Amerikai rémség, höhö.... Ha meg hadják az angol címet, rossz lesz hallgatni ember kiejtését: -"Láttátok a Nájtmér mant?" és hasonlók, Tehát hajrá magyar kiadó!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kritiza.blog.hu/api/trackback/id/tr26400981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása