HTML

kritiZa

Filmkritikák egyszerűen. Tweenertől lazán és humorosan.

Utolsó kommentek

Aktuális (DVD megjelenés)- Terrorbolygó (planet terror)

2008.02.23. 15:47 Tweener

 A tényleges kritika előtt, kicsit magáról a 'grindhouse' fogalmáról, meg 8 sort csak úgy megjegyzésnek:


A Grindhouse:

Amerikában a 80-as években nagy divat volt, kaszabolós, darabolós, értelmetlen low budget filmeket egymás után vetíteni egy jegy áráért.

 

8 sort csak megjegyzésnek

Azon munkáknál, hol Tarantino neve felmerül, mindig kicsit elfogult leszek. Tehát a GRINDHOUSE-t is a legnagyobb lelkesedéssel vártam. A mi csodálatos Budapest filmünk, úgy döntött, hogy a két filmet külön 4 hónap eltéréssel fogja levetíteni... Remek ötlet!... Elvenni a film lényegét, hangulatát és persze a fake trailereket. No, de elég is a gúnyos megjegyzésekből, Tarantino munkáját a Halálbiztos-t (Deathproof) még nyáron megnézhettem a helyi moziban, ám Rodriguez munkájához csak decemberben volt szerencsém, szintén moziban. Itt megjegyezném, hogy a filmnek nem sok értelme van DVD-n de mindegy.



























A film története nem túl bonyolult, de ne arra számítsatok, hogy egyetemista bombázók jönnek, dugnak, meghalnak... Szóval egy katonai bázison elszabaduló gáz, katasztrófát okoz az egész városban, mégpedig a lakosság nagy része zombi lesz. A filmben feltűnik rengeteg ismerős arc, remélem senkinek nem kell bemutatni Tom Savini-t,  de a multiplex közönségnek itt van Bruce Willis, Rose McGowan és persze Quentin Tarantino is megmutatja magát.
A filmről magáról nem igazán tudok sok mindent írni, ezt meg kell nézni! Hiszen nem a történeten van a hangsúly, hanem a zseniális helyzetkomikumon, a fekete humoron, a Tarantinos párbeszédeken, a kifigurázásokon és a görbetükrön amire szerintem az egész film épül.
-Miért is?
Ha megnézel egy mai sikerfilmet, lehet akár a legenda vagyok, a die hard 4, hiába lett jó, mégsem érzem, hogy újat tudtak nekem mutatni. De jött ez a film és azt mondta, Itt vagy ilyen vagyok, vagy nagyon utálsz, vagy nagyon megszeretsz,  

de ígyvan ez a legtöbb Rodriguez (a mesefilmes kitérőiről inkább ne...) és/vagy Tarantino filmel.

Írhatnék a filmről még rengeteget, a kíválló kamerakezelésről, ami tényleg nagyon 'retro', a  remek rendezésről és a színészek tényleg nagyon jó alakításáról, szerintem mindenki -kihozta magából a maximumot, mégsem koptatom a klaviatúrát. A Végső értékelés 10/10-egy kötelező darab azoknak, akik szeretnének kicsit megszabadulni a multiplex tömegfilmektől és egy jót szórakozni.  

Most egy kicsit a DVD-ről:
Tényleg nagyon-nagyon kicsit, mivel sem a kölcsönzői válltozat sem a boltokban kapható, nem tartalmaz menu-t, igaz kapunk 5.1-es magyar és angol hangot magyar felirattal (így érdemes megnézni, ha a moziról lemaradtunk).

Szerk: Kollega közben értesített a DVD menu-vel kapcsolatban, igen tényleg így van, nyilván a helyi kölcsönző hülyít engem, holmi butított verzióval! ;)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kritiza.blog.hu/api/trackback/id/tr32351470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása