HTML

kritiZa

Filmkritikák egyszerűen. Tweenertől lazán és humorosan.

Utolsó kommentek

A király nevében

2008.02.13. 15:19 The Cube

Már az elejétől fogva nem voltam túl bizakodó a filmmel kapcsolatban mivel már láttam két Uwe Boll „remekművet”. De én nem vagyok olyan ember, aki előre ítélkezik, ezért egy jó fantasy reményében néztem meg A király nevében-t.

 

 

 



















Történet, látvány, szereplők
 

Nos ígéretes volt a kezdet (ahogy minden Boll filmben) mivel remek szereplőgárda áll a film mögött. Azonban azt kell, hogy mondja a színészek többsége élete legrosszabb formáját nyújtja a filmben, ami nem is meglepő mivel egy ilyen gyenge sztorit és párbeszédeket elég nehéz Oscar-díjas előadásban előadni. A történet egy Farmer nevű farmerről szól (aszta nagyon kreatív nem mondom) akinek a családja nagy részét lemészárolják a barbár támadók. Ő és két barátja útnak indul hogy elkapják családja gyilkosainak vezérét. Egyébként ezek a barbár krugok, akik megtizedelték a rokonságát hihetetlen módon hasonlítanak az orkokra, de az ilyen hasonlóságokra majd még visszatérek. Nem akármi a film mivel két nagy csatát is sikerült belegyömöszölni a filmbe. Ami a legnagyobb és talán egyetlen pozitívum az a látvány. A mágiát nagyon jól megcsinálták és a kamerakezelés is néha nagyon el van találva, a nagytotálok szépek és a harc közben még látványosabbá teszik a csatát. Nagyjából ennyi amit  pozitívumként megemlíthetek.

 
Harc a mozgatója mindennek

A harc a filmben nagyon látványos, de engem nagyon idegesített mivel szerintem egy japán vagy kínai tervezte meg a harcokat, és nagyon emlékeztetnek a régi kínai filmek kardozós jeleneteire, amik persze egy kínai filmben remekül néznek ki, de egy középkori Európára épülő fantasy világban idétlenül néz ki, nagyon idétlenül. Emellett  a főhősünknek van egy nagyon gyilkos eszköze egy…….bumeráng, igen hogy mit keres egy régi Ausztráliai fegyver egy középkori filmben nemtom, de egyáltalán nem illik oda ez azonban Mr. Bollt nem érdekelte, így újra és újra megnézhetjük milyen látványos digitális trükkel mutatja be a bumeráng útján és visszatérését. Ami tetszett az a jelenet volt mikor a két mágus a puszta akaratával kardozik egyszerre több karddal, na az látványos is volt és tényleg tetszetős.
 

Uwe, Uwe ne utánozz főleg ne így!

Mint már említettem a filmben van néhány (valójában egész sok) olyan jelenet, ami ismerős lehet egy másik nagy filmből, de ez nem is zavarna ha legalább olyan jól nézne ki vagy olyan hatása lenne mint az eredeti műben. Csak néhány példa: Ugye a krug faj ami meglepően hasonlít az orkra csak annyira idétlenül néztek ki a borzalmas maszkok miatt, hogy irtózattal néztem őket. Emellett van egy jelenet benne, ahol egy Star Wars-ból ismert nagy megdöbbenést kiváltó jelenetet akart lemásolni, de megintcsak  rosszul sült el az egész, mivel felvezetés szinte egyáltalán nem volt kb. 2-3 mondat volt ami ezzel kapcsolatban elhangzott és így nincs egyáltalán olyan hatása mint régen. Az erdőben történő csata pedig néhány elemében a Gladiátorra hasonlít mikor a nagy égő köcsögöket hajítógépekkel kilövik az ellenségre aztán elkezdik a saját katonáikat lődözni a gépekkel, így elég furán fest a vége. A másik csata pedig nagyon emlékeztet A gyűrűk ura – A két torony című filmben látott nagy ostromra azzal a kivétellel, hogy itt nem egy várat védenek. És egy utolsó rész, ami a Gyűrűk urából lett „átültetve”. Az a jelenet mikor a hegyen kelnek át és nagytotálban mutatják a társaságot, na ugyan ez megvan itt is és majdnem annyira jól néz ki de így már inkább zavaró, mint szép.   

 

 



Amit az ellenségednek sem kívánsz.

Mindent egybevéve a filmet felesleges azért a pár jól elkészült jelenet miatt megnézni és végigszenvedni, mivel amit én leírtam az csak a jéghegy csúcsa. Egy jó tanács minden filmkedvelőnek, ha egy film elején megjelenik a felirat : An Uwe Boll film – rohanj ki a moziból és próbálj meg figyelmeztetni minél több embert, ha pedig a TV-t nézed gyorsan kapcsolj át.
 

 

Végső értékelés: 20% (Ne nézd meg!)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kritiza.blog.hu/api/trackback/id/tr91337688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása