HTML

kritiZa

Filmkritikák egyszerűen. Tweenertől lazán és humorosan.

Utolsó kommentek

Sorozatajánló-Kés/Alatt (Nip/tuck)

2008.02.27. 20:24 Tweener

Nem kifejezetten sorozatokra specializálódott az oldal és nem hinném, hogy részemről még sok ilyen bejegyzés születne, de ez a sorozat mindenképp megér pár sort!




















(a plakát nagyon találó lett)

Egy zseniálisan megírt orvosi drámáról van szó, nem, nem a Vészhelyzetről (amit sohasem néztem, szóval elítélni nem szeretném), hanem a Kés alattról. Két plasztikai sebéz Dr. Sean McNemara(Dylan Walsh) és Dr. Christian Troy(Julian McMahon) és a számtalan megválltozni vágyó ember életébe kapunk betekintést, a lehető legmorbidabb és legéletszerűbb módon. A sorozatból hiányoznak a nagy hollywoodi szerelmek, a fárasztó műanyag párbeszédek, és legfőképp a happyend. Tehát senki se egy szappanoperára számítson, annál sokkal realisztikusabb.

Figyelem! A tovább mögött Kissebb/Nagyobb Spoilerek!



Kezgyük a karaktereknél Dr. Sean McNemara aki próbál megfelelni a családapa és férj szerepének, mégsem megy neki igazán, feleségével Juliával(Joely Richardson) Többször elvállnak, utána pedig újra s újra összeköltöznek, a kamasz fia Matt(John Hensley) aki rengetek bajba keveredik Sean próbál jó kapcsolatot fenntartani vele, mégis sorozatos botrányai miatt (nemi betegség, egy fiatal nő elgázolása betépve, egy transzekszuális férfi félholtra verése, rasszizmus) megromlik a kapcsolatuk ami végül addig fajul, hogy Sean megüti. Ez további bonyodalmakhoz vezet eltiltó határozat stb... persze a fiú soha nem akar semmi rosszat, aki nézi a sorozatot ezt megérti. Jah és Matt mint utólag kiderül nem Sean fia, hanem munkatársa Troy kavart Juliával az esküvő előtt. Itt térjunk át másik plasztika sebészünkre Troyra.


























Troy egy a fiatal korában ragadt érzéketlen macsó 'férfi tökéletesség kép' nőcsábász, akinek mindene a pénz, és egy cseppnyi erkölcsösség sem szorult bele. Persze a későbbi epizódok során kiderül, hogy ez mégsem így van, rengetek tényező kiválthatta belőle, hogy ilyen személy legyen, az igazi család hiánya, a nevelőapa erőszakolásai stb... Két személyt képes igazán szeretni társát Seant és örök szerelmét (Sean feleségét) Juliát. Sokszor választóút elé nézett miattuk, ám minden esetben hűséges maradt legjobb barátjához és egyben munkatársához Seanhoz.

A sorozatban feltűnik egy gyilkos is, vagyis csak egy embert ölt meg A többieket csak megsebzi egy precíz vágással a száj mentén, ,,A szépség átok". Persze csak szép nőket/férfiakat 'késel' meg. Sőt Troy egykori menyasszonyán Kimberen(Kelly Carlson) mindent vissza alakít amit Troy átplasztikázott, így szörnyé faragja... de nem szeretnék Spoilerezni így a gyilkos személyét sem szeretném elárulni, bár a viasat 3-on már leadták ezeket a részeket, amiben kedvenc késesünk szerepel.


















(a képen Troy, Julia és Sean látható, ebben a sorrendben)

Tehát aki kedvett kapott a sorozathoz keddtől péntekig minden hétköznap megtekintheti a viasat 3-on kb 23:00 kezdettel (ez műsor szerint mindig változik). Még egész nyugottan bekapcsolódhat úgy is új szálon folytatódik az egész. De aki megteheti valahonnan mindenképp szerezze be a kezdetektől, ezt a zseniális sorozatot, engem ennyire sorozat még nem fogott meg, (bár nekem elég morbidul különc ízlésem van ;) ) megjegyzem, hogy nem véletlnül van ott a (16)-os karika.

És természetesesen az értékelésem 10/10!

Aki kedvett kapott hozzá, annak kívánok jó sorozatozást! :-)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kritiza.blog.hu/api/trackback/id/tr37357215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása