HTML

kritiZa

Filmkritikák egyszerűen. Tweenertől lazán és humorosan.

Utolsó kommentek

After Dark Horrorfest-Frontieres

2008.04.03. 21:33 Tweener

Az évente megrendezésre kerülő horror fesztivál az After Dark Horrorfest idén 8 teljesen új, avagy eddig be nem mutatott horrorfilmel rukkolt elő. "8 Films To Die For" mottóval. A Nightmare man, a The Deaths of Ian Stone, a Tooth and Nail, és a Borderland után ez az ötödik a Frontieres, tehát már túl vagyunk a felén.

Nos, a Magas Feszültséggel a franciák megmutatták, hogy tudnak vérbeli Slasher filmet készíteni. Viszont a slasher maga, egy agyatlan/vérrel teli műfaj, tehát film művészeti értéke nem sok, ha van egyáltalán. Így a pontozás elég nehéz lesz, ha felpontozom, hiszen műfajában egy nem rossz filmről beszélünk, de én, és gondolom még sokan jobbszeretjük az 'okosabb' filmeket, még a horror műfajában is.

Négy fiatal Francia 'tüntető', egy halom pénzel nekivág Hollandiának, a társuk szomorú halála azonban ketté választja a csapatot. Ketten közülük előre mennek, és egy útszéli fogadóban lelnek szállásra. Azonban elég furcsa alakok vezetik a helyet, kik nem titkoltan emberi húst szolgálnak vendégeiknek, és talán ők lesznek a következő lakoma?.  Úgyvan ennyi lesz a bevezető, mivel többet nem szeretnék elárulni!








































Akkor most a filmről, ez egy tipikus slasher, lehet velem vitatkozni más After dark filmeknél, hogy milyen műfajba is tartozik, de ez mégkérdőjelezhetetlenül az. Ezért azt mondom, műfajon belül ez egy nagyszerű film, végig akkora feszültséget, és nyomást gyakorol az emberre, nem mellékesen az egyik legkegyetlenebb film amit valaha láttam! Az emberi méltóságok lealacsonyításával, rettentő brutalitásával eléri, hogy az ember letegye amit éppen eszik, gyengébb idegzetűek pedig biztosan a lejátszó kikapcsolása mellet döntenek!
Viszont, ha más nézőpontból közelítjük meg a dolgot, egy agyatlan vérengzés, ami csak gyenge multiplex hatásokkal próbálja sokkolni, annak beteges nézőit.
Mindenképp meg kell említenem a film főhősét, pontosabban a szerepet játszó színésznő remek alakítása, ahogyan a végkifejletre már teljesen összeomlik, kiszabadulnak állati ösztönei, és csak arra gondol, nem érdekel semmi, meg is halhatok, csak legyen vége ennek a rémálomnak. Ennyit tudok kiemelni, ha művészibb oldalról próbálom megközelíteni.

___________________________________________________________________________
Elérkeztünk a legnehezebb részhez, az értékeléshez. Mint már többször leírtam Slasher filmnek remek, kategóriájában veri a Motelt és társait, a Saw első részét viszont nem! Ha csak ez lenne a szempont, akkor 8/10, de mint kritikus palánta a másik oldalt is figyelembe kell vennem, akkor viszont gyenge 4/10 lenne. A két értékelés között a 6/10 van, így ez lesz a végső értékelésem. Tudom ez nem reális, vagy éppen az? De ezzel egyik oldal rajongóinak sem okozok nagy csalósádt! A Gore filmek fanjainak azonban kihagyhatatlan darab!
___________________________________________________________________________

Pozitívum:+Slashernek Remek
                +az eddigi legbrutálisabb darab, az after dark listán
                +feszültség
                +főszereplőnő
Kontra:-film művészeti értéke nulla
           -agyatlan
           -hatásvadász

És még valami: Sajnálom, hogy a kritika ilyen rövidre sikeredett.
                  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kritiza.blog.hu/api/trackback/id/tr15410338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása