HTML

kritiZa

Filmkritikák egyszerűen. Tweenertől lazán és humorosan.

Utolsó kommentek

Superbad

2008.04.15. 14:04 Tweener

A sok-sok csúnya gonosz horror közepette jöjjön egy kis lazulás a Superbad című amerikai vígjátékkal.
Napjaink forgatókönyvírói nem nagyon törik az agyuk, (nagy-nagy tisztelet a kivételnek), ugyanis olyan 4-5 alapszituációt ismernek amire aztán ráépítenek valami egyedit(?). Jelen esetben vegyítették azt, mikor menő kamaszok azon versenyeznek, hogy ki tudja x idő alatt a legtöbb nőt megdönteni, azzal, hogy pár lúzer egyetemre készülő srác el akarja veszteni a szüzességét. Valószinűleg két ilyen nem színtartó forgatókönyvet mostak össze, rossz mosóporral és mikor a nagy amerikai producerek a visszamentek a mosodába kaptak egy Superbadet meg egy másik valamit, amit pár év múlva biztosan megcsodálhatunk. De most nem a filmet fikázom, hanem az egész gépezetet.







































Három középiskolán végző fiatal dilemmájáról szól a film, mégpedig társadalmi helyzetüknél fogva egyetlen végzős bulira sem hívják el őket. Egyszer azonban a kövér gyerek (neveket nem tudok) összekerül valami főzéses iskola projecten egy menő csajjal, és ő elhívja őket a házibulijára. Mégsincs minden renben, nekik kell megvenniük az alkoholt, és egyikük sincs még 21. Elindul hát az éjszakai pia vadászat...

Egy 3-4 olyan poént kapunk ahol könnyesre röhöghetjük magunkat, és sok-sok olyat, ahol szerencse ha mosolygunk. És sajnos annak a 3-4 nek kell felhoznia a filmet, lehet, hogy én vagyok más humorérzékkel megáldva, de amikor abból akarnak viccet csinálni, hogy 45-60 szor hangszik el a f*sz (és szinonímái), és a p*na (és szinonímái), nekem az már nem annyira tetszik. Dumák terén, hát nem is tudom, egy jó vigjátéktól azt várja az ember, hogy olyan szövegeket levágjanak benne, hogy nem igaz. Itt azonban nem is nagyon emlékszem olyanra, ami megfogott volna. Színészi játékok terén, a dagi gyerek nagyon , a közepes se rossz, a vézna csávó engem idegesít, szerintem túl játsza, bár ott karakteri problémák lehetnek.
További hátrány, hogy a film közepétől egészen a végéig untam, az a pár poén sokat mentett ugyan a helyzeten, de nem annyit mint szánták, mert én azon annyira nem tudtam nevetni, hogy a részeg csaj 'összemenstruálja' hősünket, de a baj megint csak bennem van.



___________________________________________________________________________
A túlzottan fikázó kritika mellett az értékelésnél próbálok pozitív maradni. Ugyanis a film egyáltalán nem rossz szórakozás, kicsit(?) kommersz, kicsit(?) sablonos, de a miénk ja nem is. No, de nem húzom tovább az időtöket, nálam ez a film 6/10 nálad biztosan több lesz, vagy éppen kevesebb, de nekem ennyit ért. Jó kis szórakozás volt, és PONT.
___________________________________________________________________________

Pozitívum: +azon a pár nagyon jó poénon napogik röhögtök a haverokkal
               +karakterek
               +nem kevesebb mint vártam, ugyan nem is több
               +nem adtak neki magyar címet...
Kontra: -egy idő után unalmas
           -kommersz
           -sablonos
           -néhol erőltetett

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kritiza.blog.hu/api/trackback/id/tr84426574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása