HTML

kritiZa

Filmkritikák egyszerűen. Tweenertől lazán és humorosan.

Utolsó kommentek

After Dark Horrorfest-The Deaths of Ian Stone

2008.03.28. 22:37 Tweener

Az évente megrendezésre kerülő horror fesztivál az After Dark Horrorfest idén 8 teljesen új, avagy eddig be nem mutatott horrorfilmel rukkolt elő. "8 Films To Die For" mottóval. A Nightmare Man után ez a második After Dark film, The Deaths of Ian Stone amiről írok.


Az alapkoncepció a következő, Ian Stone (szerencsétlen nevű föhősünk), az egyik nap remek jégkorongozó, másnap egy sikeres üzletember, harmadnap már csak egy lecsúszott drogos. Ami minden napjában közös az az, hogy napról napra, amikor emlékképek kísértik egy előző 'életéről', ŐK jönnek és megölik. Zavaros nem?
Most megpróbálom kicsit érthetőbben. Ian Stone egy főiskolai csapat hoki játékosa, egy balul elsült meccs után hazaviszi csinos szőke barátnőjét. Ám otthona felé egy fekete alak megragadja és a vonat alá dobja. Azonnal egy irodában ébred, más élet, más helyszín, más emlékek, de a nő újra belép az életébe egy munkatárs formályában. Másnap újra megölik. Mivel emlékezett az előző életére, a hokimeccsekre, a főiskolára, ahová sohasem járt. Mindez a nő miatt. És ez így meg 'életről-életre', a nő az aki mindig stabil pont ként van ott, és ő is kezd emlékezni. Innen a szálak bonyolodnak.
De kicsoda, vagy micsoda csinálja ezt vele?
És egyáltalán ki Ian Stone?




































Ezekre a kérdésekre kapunk rettentő bugyuta, és elcsépelt választ, ha megnézzük a filmet. Természetesen tanúlság is dukál:
-A szerelem nagyobb hatalmat ad a vadászoknak, mint a félelem!
Hát, persze...Sem a rendezésben, sem a színészek alakításában, sem a történetben nem találok igazi nagy pozitívumot, persze nem mondom, hogy rossz. De ettől a filmtől-mint a legtöbb horrortól-vagy lebilincselő történetet várok, vagy brutalitást. Volt itt mindkettőből, bár egyikből sem elég. Lehetett volna kicsit véresebb, hiszen csak horrorról beszélünk, az talán felhúzta volna kicsit a filmet. Inkább egyféle fantasy-nak mondanám, mint horrornak. Vagy az, ha nem viszik bele a sztoriba ezt a jó-gonosz, szerelem-rettegés ellentét dolgot.  De hát ezt kaptuk helyette.

____________________________________________________________________________
Tudom, amit most leírtam elég ködös lehet nektek, de ha megnézitek a filmet, biztosan megértitek az álláspontom. Tőlem egy gyenge 5/10-et kap, de még ez is a nézhető kategória. Csak ha horrorfilmet szeretnél kivenni/megvenni, hogy a barátnőd közben hozzád bújjon félelmében, ne ezt válaszd!
____________________________________________________________________________

Pozitívum: +tűrhető koncepció
                 +AZOK, elég jól mutatnak
                 +Az élet alternatívák közé beépített párhuzam
Kontra:-nem elég véres
           -nem elég érdekfeszítő
           -bugyuta jó-gonosz párbaj
           -horrorisztikus dolgok hiánya
       

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kritiza.blog.hu/api/trackback/id/tr47401308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása